fbpx

Debby van Paridon

Acceptatiecoach & Ervaringsdeskundige

  

“De grootste dienst, die we iemand kunnen bewijzen,

is haar helpen, zichzelf te helpen.”

 

Hallo, ik ben Debby van Paridon. Het is mijn missie om alle vrouwen in Nederland, die te maken hebben met chronische pijn of vermoeidheid, te helpen naar vrijheid, regie en energie.”

Mijn verhaal

Sinds mijn 15e is mijn leven veranderd. Van een vrolijke en sportieve tiener werd ik een jong-gehandicapte die vrijwel geen tiener meer kon zijn. 

Tijdens mijn dieptepunten zat ik in de ziektewet, liep ik met een rollator en raakte ik in een sociaal isolement. Ik schopte tegen het leven, zocht naar iemand die mij kon helpen, want dit kon niet mijn leven zijn.

Ik heb geknokt en gewonnen, ik zal altijd pijn houden en vermoeid blijven, dat is wat mijn ziekte met zich mee brengt. Maar door een veranderde mindset kan ik wel weer het leven leiden dat ik zo graag wil leven. 

Mijn rollator is verkocht, en ik kan weer sporten. Ik ben een gelukkige moeder, liefdevolle partner en succesvol ondernemer. Ik weet wat mijn ziekte mij gebracht heeft, en ik kan dat omarmen.

Mijn waarden

Onvoorwaardelijke Liefde

Laat ik beginnen met dat ik een heel ‘down to earth’ en introvert persoon ben. Ik gedij enorm goed bij rust, en word blij van de kleine dingen in het leven. Maar waar ik écht gelukkig van word is onvoorwaardelijke liefde, onvoorwaardelijke liefde voor mezelf, onvoorwaardelijke liefde voor mijn partner, voor mijn zoontje en eigenlijk voor ieder levend wezen. Juist omdat vanuit onvoorwaardelijke liefde, zoveel moois ontstaat, en omdat de wereld hier wel wat meer van kan gebruiken.

Respect

Ik geloof enorm in respect, en daarmee bedoel ik respect voor alles en iedereen. En vanuit onvoorwaardelijke liefde, ontstaat dat respect. Als we op deze wereld elkaar, elkaars gedachtegoed en elkaars ‘way of life’ nou iets meer zouden respecteren, dan zou het leven mooier zijn. En hoe doe je dat? Ik denk door jezelf ook in te leven in de situatie van de ander te verplaatsen, zodat je snapt waarom iemand doet en denkt zoals hij doet en denkt.

Accepteren

Loslaten en accepteren, dat maakt het leven zoveel gemakkelijker. Dit betekent dat we niet vast blijven houden in waar we geen controle over hebben. Het betekent dat we mee kunnen varen op de stroming van ons leven. Loslaten en accepteren betekent leven in het nu, zonder innerlijke strijd die we toch nooit zullen winnen.

Het beste advies

Het beste advies wat ik ooit gekregen heb, is tegelijkertijd ook het slechtste advies op dat moment zelf geweest. Het advies kwam van bijna iedere arts of therapeut die naar mij gekeken heeft. Mijn lichaam is namelijk niet het makkelijkste lichaam, het reageert extreem gevoelig, waardoor ik eigenlijk iedere dag pijn heb. Iedere arts en therapeut die mij gezien heeft kon er vrij weinig mee, en geloof mij, ik heb er veel gezien. Vaak begonnen ze met goede moed, maar eindigden ze met “Ik denk dat het belangrijk is dat je gaat accepteren dat dit je lichaam is”. Dat was NIET wat ik wilde horen. Ik vertaalde wat zij zeiden naar: “Ga de rest van je leven maar achter de geraniums zitten”. Hoe kon ik accepteren dat ik als jonge vrouw van rond de 20 jaar amper kon bewegen, amper kon werken en zelfs een rollator nodig had? Accepteren zou niks voor mij zijn… Ik wilde net zolang zoeken totdat ik een oplossing had.

Aan alleen het advies jezelf en je lichaam te accepteren heb je niets. Inmiddels weet ik dat Accepteren wel de oplossing is en weet ik ook hoe ik het kan toepassen in mijn leven. En ik weet nu ook dat ik door de acceptatie eindelijk vooruit ging, dat ik door te accepteren veel minder pijn had en meer energie kreeg. Dat veranderde mijn leven drastisch. 

Juist omdat ik zo goed weet hoe verschrikkelijk het is als artsen je ‘niet geloven’, of eigenlijk, als ze de oorzaak van je problemen niet weten te vinden. Juist omdat ik weet hoe erg graag je je hier niet bij neer wilt leggen. Juist omdat ik weet dat je alle dromen en plannen die je had, graag nog steeds wilt uitvoeren. Juist daarom kan ik iedereen adviseren om dit accepteren serieus te nemen. Het is het beste advies geweest ooit… maar ook het moeilijkste advies.

Achtergrond

Het volgen van mijn passie

Na het VWO ben ik eerst naar de Universiteit van Tilburg gegaan om daar de Engelstalige studie Business Studies te doen. Ik merkte dat ik niet helemaal op mijn plek zat. Ik ben geswitchte naar de PABO. Na de PABO heb ik een tijdje voor het Ministerie van Binnenlandse zaken gewerkt waar ik veel heb geleerd over het omgaan met mensen die in een benauwde situatie zaten.

Toen heb ik mezelf omgeschoold als coach. Zo heb ik een aantal jaar een ouder-, kind- en jeugdcoach praktijk gehad. Hier heb ik jong en oud gecoacht in de opvoeding en het geluk van kinderen. Ik heb hier altijd enorm van genoten, maar toch kriebelde het verlangen om (jong)volwassenen te coachen die net als ik beperkt zijn geweest in hun doen en laten. Van daaruit is Deb helpt ontstaan, waarvanuit ik nu landelijk voornamelijk vrouwen help los te komen van een leven waarin alles draait om pijn of vermoeidheid.

Relevante opleidingen

  • Life Coach
  • Kinder- & Jongeren coach
  • Hooggevoelige kinderen & volwassenen coach
  • Innerlijke familie
  • Persoonlijke effectiviteit
  • Verbale overtuigingskracht
  • Effectief beïnvloeden
  • Keuzes maken vanuit je hart

Twijfel niet langer,

vandaag kan de start zijn van jouw nieuwe leven!

Kan ik je nog ergens mee helpen?